Emil Persson gör finalinhopp hos Fragus Motorsport

06 oktober 2020, 11:32

Fragus Motorsport presenterar en riktig mästerskapsvinnare inför finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp 9-10 oktober. En av teamets bilar kommer nämligen att köras av Emil Persson, dubbel mästare i V8 Thunder Cars och trefaldig världsetta i Legends. – Vi har pratat om det i många år utan att få till det. Nu, när teamchefen Lasse Hansson erbjöd mig ett mycket förmånligt inhopp, var jag bara tvungen att ta chansen, säger Persson.

I måndags testade han en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) på Gelleråsen Arena. På fredag startar han i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp.
– En jätterolig utmaning, konstaterar Persson som kommer att få mycket att stå i under finalhelgen i Skåne.
30-åringen från Karlskoga gör nämligen sin första säsong i STCC, som också avslutar säsongen kommande veckoslut. Persson tävlar för Volkswagen-teamet Kågered Racing och är sexa i förarmästerskapet inför epilogen.
– Jag kommer att dubblera, men tror inte att det kommer att bli några stora problem.

Att snabbt ställa om från framhjulsdrift till bakhjulsdrift lär knappast bli några problem för Persson. Han har kört bakhjulsdrivet i många säsonger. Både 2018 och 2019 vann han V8 Thunder Cars och innan dess hade Persson några riktigt framgångsrika säsonger i Legends. Bland annat vann han World Finals tre år i rad.
Porsche har han dessutom tävlingskört vid något tillfälle tidigare, även om det var några år sedan.
– Men bilen jag körde då går inte att jämföra med den jag ska tävla med i helgen, säger han och ger sig själv godkänt för testinsatsen Gelleråsen Arena i måndags.
– Det gick bra, även om det var lite dåligt fäste i banan, säger han.

Emil Persson har haft bra kontakt med Karlskoga-baserade Fragus Motorsport i många år.
– Vi har pratat om att jag skulle testa Porschen flera gånger, men inte fått till det. Under helgens deltävling på Mantorp Park togs frågan upp igen. Det var ingenjören Ronnie Bergström, som är med och hjälper mig i STCC, som började prata om det och Lasse Hansson tyckte att det lät som en rolig grej. På den vägen är det, säger Persson, som har ganska höga ambitioner med sitt inhopp.
– En plats bland de fem främsta vore jag jäkligt nöjd med. Jag vet att det kommer att bli tufft, men det är bara att kämpa.
Vad helgens inhopp kan leda till 2021 är ännu för tidigt att säga.
– Vi får se vad det blir för min del nästa år. Först ska jag göra klart den här säsongen.