Emil Öhman näste världsmästare i ”världsmästarbilen”

05 augusti 2020, 15:16

Inför årets tredje deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia presenterar Porsche Sverige nästa förare i gästförarprogrammet: Emil Öhman från Älvsbyn i Norrbotten. Öhman är en av de stora stjärnorna i snöskotercross under 2000-talet. På meritlistan från tiden som aktiv finns bland annat två VM-guld och tre VM-silver. – Det här kommer att bli lika svårt som det blir spännande. Jag ser verkligen fram emot att få tävla, säger Emil inför tävlingen på Gelleråsen Arena 14-15 augusti.

Emil Öhman kommer till start i Fragus Motorsports bil med startnummer 20. En bil som nu med rätta kallas ”Världsmästarbilen”. Öhman är nämligen den tredje världsmästaren på lika många tävlingar som sätter sig bakom ratten. WTCC-världsmästaren Thed Björk tog bilen till fina fjärde- och femteplaceringar i säsongspremiären i Falkenberg. Dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson tog därefter bilen till två imponerande segrar på Drivecenter Arena.
– Jag vet vad det innebär att tävla på den här nivån och hur mycket tid förarna lägger på sin sport. Entypsracing innebär dessutom att samtliga förare i startfältet är specialister på 911 GT3 Cup och i det avseende är jag nybörjare. Det blir en stor utmaning, säger Öhman.

På Emil Öhmans resumé finns även en seriös satsning på rallycross, med framgångar på både nationell och internationell nivå. Den enorma tävlingserfarenheten och de stora framgångarna till trots är helgens inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia norrlänningens debut i banracingsammanhang.
– Emil Öhman är en extrem tävlingsmänniska och en världsstjärna inom skotercross. Han är en unik förartalang som är magisk på snö. Det blir otroligt spännande att se vad han kan åstadkomma på Gelleråsens asfalt i en Porsche, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige.

I väntan på nya direktiv gällande corona-pandemin körs Porsche Carrera Cup Scandinavia inför tomma läktare. Samtliga deltävlingar sänds på streamingtjänsten Viaplay. Se lördagens Race 1 live på Viaplay kl. 11:00 och Race 2 kl. 14:30.