Elias Adestam klar för debut i Porsche Carrera Cup Scandinavia

04 april 2024, 10:00

Regerande NXT Gen Cup-mästaren Elias Adestam debuterar i Porsche Carrera Cup Scandinavia i premiären i Anderstorp 3-4 maj. 18-åringen från Nacka kommer att tävla för Mtech Competition, teamet som under 2023 tog Ola Nilsson till mästerskapstiteln och SM-guldet. – Äntligen! Vi har jobbat stenhårt under vintern för att få till det här, säger Elias Adestam.

I fjol blev Adestam historisk när han körde hem den första upplagan av NXT Gen Cup. Han blev därmed den förste föraren i världen att vinna ett elektrifierat racingmästerskap för juniorer. Samtidigt kröntes han till svensk juniormästare.

Nästa stora steg i karriären sker nu i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Porsche Carrera Cup är ett av de finaste mästerskapen vi har i Sverige. Det kommer definitivt inte att bli lätt. Jag har fortfarande inte haft möjlighet att testa bilen och jag har hört att den kräver en ganska speciell teknik. Jag får helt enkelt göra mitt bästa och en sak är säker: jag kunde inte vara mer taggad, säger Adestam som välkomnas i Mtech Competition.

– Vi ser fram emot att jobba med Elias i hans spännande Carrera Cup-debut, säger teamchefen Magnus Karlsson och fortsätter:

– Det är verkligen ingen lätt uppgift för en så ung nykomling att slå sig in bland de etablerade förarna som kört i flera år, men Elias har ett starkt CV och är bevisat snabb. Han har imponerat på oss i alla delar under vintern och vill verkligen det här. Han bli ett välkommet tillskott för hela serien.

Elias Adestam ser fram emot att bli en del av Porsches racingsatsning.

– Porsche har en unik struktur av internationella mästerskap och ett stort globalt engagemang i motorsport. Självklart är det högintressant att vara en del av det paketet. Debuten i Anderstorp blir även min första tävling utanför juniorklasserna och i den absoluta eliten i svensk racing. Det är ett tydligt skifte i min karriär, en stor utmaning och en stor möjlighet, säger han.