Edvin Hellsten tillbaka i Fragus Motorsport – klar för ihopp i finalen

15 september 2023, 07:55

Hittills den här säsongen har Oscar Palm och Roar Lindland gjort inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu gör ytterligare en av mästerskapets tidigare toppförare samma sak. Till Grande Finale på Mantorp Park 22-23 september är nämligen Edvin Hellsten tillbaka i mästerskapet. – Det är Fragus Motorsport som erbjudit mig att köra en av deras bilar på Mantorp Park. En rolig utmaning som jag inte kunde tacka nej till, säger 26-åringen från Göteborg.

Edvin Hellsten gjorde entré i Porsche Carrera Cup Scandinavia säsongen 2019. Med familjeteamet Nova Racing blev han tvåa i Porsche Approved Cup i sin Porsche 911 GT3 Cup (991 I).
Den fina insatsen följde Hellsten och teamet upp med två tredjeplatser totalt i Porsche Carrera Cup 2020 och 2021. Då i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II).

I fjol valde Hellsten att tävla för Fragus Motorsport, team han nu återknyter kontakten med. Någon ny medalj blev det visserligen inte, men bakom Hellstens sjätteplats döljer sig ändå flera framgångar. Höjdpunkten var Anderstorp där han vann det inledande heatet från pole position och slutade tvåa i det andra.
– Vi hade inte helheten och jämnheten med oss riktigt förra året, summerar Hellsten som efter fyra år i mästerskapet valde att ta en paus från racingen.
Åtminstone som förare. Kvar i Carrera Cup-depån har han varit – som förarcoach åt Kjelle Lejonkrans i Race Team Gelleråsen.

Men nu gör Edvin Hellsten alltså comeback bakom ratten. I Fragus Motorsport och med Daniel Roos och Hampus Hedin som teamkompisar.
– Det kommer såklart bli en tuff utmaning med tanke på att de flesta av förarna åkt nästan hela säsongen. Jag hoppas ha roligt och utmana en större del av startfältet. Topptrion är väldigt stark, men det vore kul med några fina resultat. Jag siktar väl på topp 5-7 i alla fall, säger Hellsten och tillägger:
– Det är ett år sedan jag satt i bilen och är såklart lite ringrostig. Därför passar det perfekt att det är testdag på torsdag med tre pass. På de ska jag väl ändå kunna bli lite varm i kläderna.
Att Hellstens comeback skulle vara början på en planerad satsning 2024 förnekar han.
– Det är inte något som diskuterats, men självklart, går det bra och man får blodad tand så är det väl klart att man vill sy ihop något till nästa säsong. Men det är som sagt inget som varit på tapeten.