Edvin Hellsten sista pusselbiten i Fragus Motorsports lagbygge

14 januari 2022, 10:01

Fragus Motorsport är färdigt med sitt lagbygge till racingsäsongen 2022. Sista pusselbiten lades nyligen då Edvin Hellsten blev klar i en av teamets fyra Porsche 911 GT3 Cup (992)! – Det kommer att bli väldigt, väldigt roligt och vi är här för att vinna mästerskapet, säger Hellsten.

Redan inför premiären i våras bestämdes att säsongen 2021 skulle bli den sista för Nova Racing. Efter finalen på Mantorp Park, där Edvin Hellsten säkrade sitt andra raka mästerskapsbrons, lade det Göteborgsbaserade familjeteamet ner tävlingsverksamheten efter nio år på svenska racerbanor.
Men Edvin Hellsten deklarerade redan då att han ville tävla vidare. Helst i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Nu är det klart att så blir fallet. 24-åringen från Hovås har nämligen skrivit på för Fragus Motorsport.
– Det har alltid varit min målsättning att tävla vidare. Nu går drömmen i uppfyllelse och att få fortsätta i högsta Porsche-klassen i Sverige, med ett team vars ambitionsnivå ligger där jag också vill vara, är stort, säger Hellsten och tillägger lite skämtsamt:
– Att Fragus Motorsport saknar en titel använde jag som argument för att motivera dem att ta med mig i teamet och därmed börja vinna mästerskap. Det behöver ju inte vara jag som vinner, även om jag gärna gör det såklart.
Satsningen blir verklighet tack vare nya och tidigare samarbetspartners samt den stöttning Edvin får av sin familj.

Stark trio
Den uteblivna titeln till trots är Fragus Motorsport ett av mästerskapets största och mest framgångsrika team. Kommande säsong kommer Fragus Motorsport, som har sin bas i Karlskoga, att driva åtta bilar – sex i Porsche Carrera Cup Scandinavia och två i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
Edvin Hellsten får bland annat Hampus Ericsson och Pontus Fredricsson som teamkompisar. Tillsammans har trion kört till sig sex mästerskapsmedaljer och över 30 pallplatser i race de tre senaste säsongerna. Hellsten har erövrat tre av medaljerna. 2019 var han tvåa i Porsche Approved Cup och de två senaste säsongerna har han slutat trea i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 2020 hade han Fredricsson närmast framför sig i tabellen, 2021 var Ericsson tvåa.
– Jag blir teamkompis med två av mina främsta konkurrenter vilket självklart blir en omställning, men det ska bli roligt att ingå i ett stort team. Nu står jag inte helt själv som förare vilket jag alltid gjort tidigare. Men för att ta oss framåt gäller det att vi samarbetar och tar till vara på och utnyttjar kunskapen och farten vi har i oss.

Åtta bilar
Hellsten, Ericsson och Fredricsson kommer alla att köra nya Porsche 911 GT3 Cup (992). Även Hampus Hedin, som gör sin fjärde säsong i Porsche Carrera Cup och i Fragus Motorsport, byter till den nya bilen.
Utöver ovan nämnda 992-kvartett mönstrar Fragus Motorsport Patrick Rundquist och Kjelle Lejonkrans i var sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i Porsche Approved Cup.
Teamet kommer dessutom driva bilar för Mathilda Olsson och Jonas Sjöström i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Fakta
#27 Edvin Hellsten

Född: 7 april 1997
Hemort: Hovås
Klubb: KAK
Team: Fragus Motorsport
Bil: Porsche 911 GT3 Cup (992)
Carrera Cup-historik
2021: 3 (1 seger)
2020: 3
2019: 10/2 Porsche Approved Cup