Dubbla pole positions för Lukas Sundahl

01 juni 2019, 23:00

Regerande mästaren Lukas Sundahl står i pole position i söndagens båda Porsche Carrera Cup-race i Anderstorp. 22-åringen från Växjö noterades för snabbaste tid i kvalet där en avåkning redan på det tredje varvet påverkade utgången.

Det var Anton Marklund som på det tredje varvet åkte av efter långa rakan. Bilen stod så illa till att den inte gick att bärgas innan tiden för Q1, 17 minuter, gick ut.
Q2 följde, men när det efteråt visade sig att resultaten från den första kvalomgången inte var korrekta på grund av otydligheter kring gulflagg- och safety car valde tävlingsledningen att stryka Q2.
– Efter lång utredning kom vi fram till att resultatet i Q1 inte var korrekt, vilket gjorde att inte rätt förare avancerade till Q2. Med stöd av reglementet tog vi därför beslutet att förklara Q2 ogiltigt, säger Mikael Carlsson, race director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

I den resultatlista för Q1 som till slut publicerades står Lukas Sundahl från Sundahl Racing överst, vilket innebär att han inleder söndagens båda race från pole position. Han kommer att dela första startled med Linus Lundqvist, formelbilsföraren som kör Porsche Sveriges gästbil i deltävlingen på Scandinavian Raceway.
Andra startled delas av snabbaste Masters Cup- och snabbaste Porsche Approved Cup-förarna Magnus Öhman och Hugo Andersson.
Bakom de båda körde teamkompisarna i Fragus Motorsport, Robin Hansson och Pontus Fredricsson, till sig femte och sjätte plats.
Topptiolistan i kvalet avrundades av Emil Heyerdahl, Franck Århage, Lars-Bertil Rantzow och Patrik Skoog.