Comeback även för Hermansen och nu hårdnar konkurrensen i Masters Cup

16 juni 2021, 16:28

I premiären på Ring Knutstorp i början på maj var de fyra. I den andra deltävlingen, som avgörs i Anderstorp 18-19 juni, kommer de att vara sex. Masters Cup växer i Porsche Carrera Cup Scandinavia. På Scandinavian Raceway gör både Lars-Bertil Rantzow och norrmannen Roger Hermansen comeback i mästerskapet.

Rantzow och Hermansen är tillbaka efter ett års uppehåll. Senast de medverkade i mästerskapet var 2019, en säsong som slutade i dur för den ene och moll för den andre. Medan snabbe veteranen Rantzow tog sin andra titel i Masters Cup tvingades Hermansen avsluta säsongen i förtid efter en krasch i Karlskoga.
Båda stod över Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Rantzow prioriterade jobbet och Hermansen hade inte mycket val då karantänsregler till följd av Corona gjorde det svårt för honom att korsa gränsen till Sverige.
Men nu är de alltså tillbaka.

För Roger Hermansen har det varit en lång och ofrivillig väntan, men nyligen släppte de norska myndigheterna på karantänsreglerna och därmed öppnade sig möjligheten till en comeback i mästerskapet för honom.
– Från och med i fredags kan de som är fullvaccinerade åka ut och in i Norge utan att behöva sitta i karantän, berättar Hermansen.
Han är fullvaccinerad, precis som den norske maniker han har med sig till Småland.

2019 tävlade Hermansen i Porsche Approved Cup i en Porsche 911 GT3 Cup (991 I). I konkurrens med bland annat Hugo Andersson och Edvin Hellsten nådde han en tredjeplats som bäst innan olyckan i Karlskoga satte både honom och bilen ur spel för resten av säsongen.
Till Anderstorp kommer norrmannen med en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) med vilken han ska debutera i Masters Cup, mästerskapet i mästerskapet för förare över 40 år.
– Planen är att köra säsongens resterande deltävlingar, säger Hermansen.
Följdfrågan är given: Har han ambitioner att vara med och kriga i toppen på Masters Cup?
Svaret kommer direkt:
– Det är riktig, satser på det!

Med Rantzows och Hermansens inträde i klassen ökar konkurrensen markant. I premiären på Ring Knutstorp lyckades Thomas Karlsson och Christoffer Bergström bäst. Med var sin seger och andraplats delar de ledningen i tabellen inför deltävlingen i Anderstorp.
Men Rantzow och Hermansen får också räkna med tufft motstånd från prins Carl Philip samt Krister Andero. Prins Carl Philip blev tvåa bakom Magnus Öhman i Masters Cup 2020 då Andero gjorde sitt livs tävling i just Anderstorp. Förutom att han tog sig vidare till den andra kvalomgången, Q2, klassvann han det första racet efter att ha tagit målflagg som fyra totalt!