Christofer Bergström är sugen på fler titlar – kör för guld i Porsche Approved Cup

12 januari 2022, 09:41

Förra året vann Christoffer Bergström inte bara Masters Cup. Han körde dessutom hem teammästerskapet ihop med Lukas Sundahl. I år tänker 51-åringen från Stockholm ta sin vinnarbil till en tredje titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Pampas Racing-föraren går nämligen för guld i Porsche Approved Cup.

Christoffer Bergström gör i år sin femte säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Efter debuten 2018 har han varit ett toppnamn i Masters Cup och en förare på den övre halvan totalt i mästerskapet.
I en hård kamp om Masterstiteln slutade han på tredje plats bakom Lars-Bertil Rantzow och Magnus Öhman säsongen 2019. Bergström stod pall efter tio av 14 race, men hade behövt mer än en klasseger för att toppa tabellen efter finalen på Mantorp Park.
Året därpå vann han fem race, men det räckte ändå bara till en fjärdeplats. På grund av sjukdom missade Bergström deltävlingen i Anderstorp och alla tre race där. Dessutom bröt han två heat. Fem nollpoängare var självklart alldeles för många för att konkurrera om guldet.

Lyckat 2021
2021 gjorde Christoffer Bergström en ny attack mot titeln i Masters Cup. Och nådde äntligen hela vägen fram. Med tolv pallplatser (varav sex segrar) dominerade han klassen och tog titeln med god marginal. Det nya samarbetet med Sundahl Racing resulterade dessutom i ett teamguld och 150.000 kr i prispengar.
Bergströms stabila insats gav honom också hans bästa placering hittills i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han slutade nämligen sexa totalt efter bland annat en tredjeplats i Falkenberg – hans första pallplats någonsin i mästerskapet.
– 2021 var ett bra år som jag ser tillbaka på med bara goda minnen. Vi hade ett kul och givande samarbete med Sundahl Racing som präglades av stora framgångar och härlig vänskap, säger Bergström, vars satsning 2022 återigen kommer att ske helt i egen regi – Pampas Racing.
Teamet har byggt en egen verkstad i Stockholm och efter att ha varit ingenjör på distans de två senaste säsongerna kommer kloke nestorn Börje Wessman återigen att finnas på plats på tävlingarna i sommar.

Målet är ny titel
Med två guldpokaler i bagaget siktar Christoffer Bergström högt även 2022.
– Jag är sugen på ytterligare en titel, försäkrar han.
Stockholmaren har inte investerat i en ny Porsche 911 GT3 Cup (992) utan kör vidare i sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Det innebär att han, förutom Porsche Carrera Cup Scandinavia, också kommer att tävla i Porsche Approved Cup.
Det är självklart segern där han är ute efter.
– Det är målet, men det blir inte helt lätt, säger han och ler.
Sannerligen inte. Porsche Approved Cup kommer att samla uppemot 15 startande varav Lars-Bertil Rantzow och Patrik Rundquist är några av förarna som redan är klara.

Fakta
#42 Christoffer Bergström

Född: 23 juni 1970
Hemort: Stockholm
Klubb: SSK
Team: Pampas Racing
Bil: Porsche 911 GT3 Cup (991 II)
Carrera Cup-historik
2021: 6/1 Masters Cup (6 segrar)/1 Teammästerskapet
2020: 9/4 Masters Cup (5 segrar)
2019: 8/3 Masters Cup (1 seger)
2018: 12