Brons till Bergström i jämn medaljkamp

01 april 2019, 11:04

Christoffer Bergström kämpade tappert och fick med sig en bronsmedalj hem från Pro AM-klassen när Porsche GT3 Cup Challenge Middle East avslutades i Bahrain.

Bergström var en av tre förare som slogs om medaljerna bakom redan klare mästare Saul Hack. Med en sjätte- och en fjärdeplats i de två sista heaten säkrade Bergström tredjeplatsen i mästerskapstabellen. Tvåa blev tysken Leon Köhler som med en seger och en andraplats tog sig förbi Bergström i epilogen.

Från en femteplats var Magnus Öhmans medaljchanser i samma klass små inför heaten på Bahrain International Circuit. Öhman avslutade emellertid starkt, blev fyra och femma, vilket innebar att han slog vakt om sin femteplats i tabellen. Tillsammans med Bergström blev Öhman dessutom tvåa i teammästerskapet där båda representerade Team Sweden.

I AM-klassen blev det som väntat klasseger för Michael Knutzon. Han kom till finalen i klar ledning och med två segrar till sina övriga den här säsongen var det ingen som ens var i närheten att hota honom.

Porsche GT3 Cup Challenge Middle East totalt vanns för andra året i rad av Al Faisal Al Zubair från Oman.