Bra placeringar i kort Supercuprace

29 juli 2019, 09:50

Dylan Pereira vann racet i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring. Det blev ett händelserikt, stökigt och framförallt kort lopp. Det rödflaggades och resultatlistan baserades på ställningen efter sju varv – efter racets andra krasch och efter att regnet dragit in på banan. Av de skandinaviska förarna lyckades Marius Nakken bäst med en tolfteplats från 16:e startposition. Henric Skoog var två platser bakom och för trion Robin Hansson, Pontus Fredricsson och Roar Lindland blev det fullt godkända 17:e, 18:e respektive 20:e plats i mål.

Dansken Mikkel O Pedersen var med i toppen inledningsvis, men försvann i samband med en omkörning på det fjärde varvet. I situationen som uppstod försvann fler förare och säkerhetsbil kallades ut på banan. Vid omstarten tre varv senare kom regnet vilket bland annat resulterade i att Saul Hack inte fick stopp i kurva två och dessvärre tog med sig Robin Hansson av banan. Bakom kom bland annat Roar Lindland som fick köra utanför banan för att undvika en kollision. Där tappade norrmannen flera placeringar och ledningen i Pro Am-klassen.

Efter ny säkerhetsbil och tilltagande regn valde tävlingsledningen att rödflagga och bryta racet. Samtidigt bestämdes att resultatlistan skulle räknas från varv sju, det sista hela varv i tävlingsfart som förarna körde.
Beslutet innebar bland annat att Roar Lindland fick tillbaka förstaplatsen i Pro Am. Den gav emellertid inga poäng. Eftersom mindre än 50 procent av varven kördes fick ingen förarna några poäng med sig hem från Hockenheim. Inte ens Pereira som alltså vann före polemannen Lenny ten Voorden och Tio Ellinas.

Nästa deltävling i Porsche Mobil1 Supercup avgörs på Hungaroring i Ungern 2 augusti.
Porsche Carrera Cup Scandinavia gör omstart efter sommaruppehållet på Gelleråsen Arena 17-18 augusti.