Bra förutsättningar för Jan Magnussen i nytt gästspel i Porsche Carrera Cup

06 juli 2021, 15:36

I Västkustloppet får TV-tittare och publik en ny chans att se Jan Magnussen tävla i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samtidigt får den tidigare Formel 1-föraren, ALMS- och IMSA-mästaren samt flerfaldige klassvinnaren i Le Mans en ny möjlighet att utmana toppförarna i mästerskapet och konkurrera om en pallplats.

I Anderstorp senast blev danske Magnussen fyra, sjua och femma i de tre racen. Efter ett inte helt lyckat kval startade han samtliga race från nionde ruta i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911.
Gästspelet i Västkustloppet i Falkenberg blir Magnussens tredje totalt i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Sitt första inhopp i mästerskapet gjorde den 48-årige Roskilde-föraren på Drivecenter Arena i Fällfors förra året. Där kvalade han trea och sjua, men tvingades bryta det första racet och slutade femma i det andra.

I Västkustloppet är förutsättningarna att den populäre och uppskattade dansken ska få ihop både kval och race goda. Falkenbergs Motorbanan har han nämligen färsk erfarenhet av. Där körde Magnussen ett test inför deltävling i Norrland förra året.