Blomqvist möter Blomqvist när Porsche Carrera Cup Scandinavia premiärtävlar på Drivecenter Arena

24 maj 2019, 10:44

Motorsportlegendaren Stig Blomqvist bjuds in som gästförare till Midnattssolsloppet i Fällfors. 1984 års rallyvärldsmästare blir teamkamrat med sonen Paul Blomqvist i Marklund Motorsport.

Helgen den 14-15 juni blir historisk för alla norrländska motorsportfans. Då invigs Sveriges modernaste racinganläggning Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå i Västerbotten, samtidigt som klassiska Midnattssolsloppet gör comeback i svensk racing. Banan blir med sina 4,2 kilometer den längsta – och kanske även den snabbaste – i Sverige.

Marklund Motorsport, familjeteamet som också är en av aktörerna bakom banan, tvingas meddela att hemmasonen Anton Marklund tyvärr missar premiärtävlingarna på Drivecenter Arena. Detta på grund av en kalenderkrock med rallycross-VM som körs i norska Hell samma dag.
Beskedet om Antons frånvaro innebär även att det saknas en förare bredvid nyzeeländaren Paul Blomqvist som kör teamets andra bil. Marklund Motorsport passar därför på att bjuda in Pauls pappa, motorsportlegendaren Stig Blomqvist, som gästförare.
– Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt roligt att köra racerbil, säger den legendariske rallyvärldsmästaren. Man tackar ju inte nej till en racestyrning och det ska bli riktigt spännande att få uppleva den nya banan i Fällfors. Särskilt som jag får chansen att hoppa in i en 911 GT3 Cup igen och får köra i samma team som Paul.

Paul Blomqvist är sedan tidigare bland annat racevinnare i Formel Renault och även lillebror till välkände IMSA-föraren Tom Blomqvist. Paul visade imponerande fart under sin debuttävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 på Rudskogen Motorsenter.
– Drivecenter Arena ser både utmanande och snabb ut, säger Paul Blomqvist. Att jag och pappa tävlar mot varandra blir en rolig uppföljning efter att vi tidigare har tävlat med varandra när vi delade en bil i GT-mästerskapet på Anderstorp 2017. Det här kommer att bli fantastiskt kul!