Bergström på titeljakt – laddar upp i Dubai

03 februari 2023, 17:47

Christoffer Bergström har två titlar och lika många medaljplatser i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hittills. I år siktar han på att fylla på meritlistan. I nya Pro-Am-klassen. – Målet är att ha kul och köra hem titeln, säger stockholmaren som den här helgen inleder tävlingssäsongen med ett inhopp i Porsche Sprint Challenge Middle East i Dubai.

Christoffer Bergström är klar för sin sjätte säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Sedan debuten 2018 har han varit ett toppnamn i mästerskapets klasser.
• 2019: Trea i Masters Cup.
• 2020: Fyra i Masters Cup.
• 2021: Segrare i Masters Cup och teammästare tillsammans med Lukas Sundahl.
2022: Trea i Porsche Approved Cup.
Superåret 2021 blev Bergström dessutom sexa i Porsche Carrera Cup, tog sex klassegrar i Masters Cup och stod på pallen totalt i ett race. I Falkenberg blev han nämligen trea bakom Hampus Ericsson och Emil Persson i det andra heatet!

Titelchansen försvann
Säsongen 2022 blev inte riktigt vad Christoffer Bergström hade hoppats på. Förberedelserna inför blev inte de bästa på grund av ett intensivt arbetsschema, men han hängde ända med bra i Porsche Approved Cup – för förare i Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Fram till den tredje deltävlingen hade Team Pampas-förarern häng på toppduon Andreas Ahlberg och Hannes Morin. Men med två brutna race i Anderstorp försvann titelchansen och han fick nöja sig med tredje plats i sluttabellen.

”Vill köra det senaste”
Nu siktar Christoffer Bergström mot toppen igen. Och han gör det i nya Pro-Am och i en ny bil. I år kommer han, precis som alla andra i mästerskapet, köra den senaste generationen cupbil, Porsche 911 GT3 Cup (992).
– Vilken bil! Magisk! Fantastisk!. Jag hade bra speed och kände mig väldigt trygg i den, sa Bergström efter 60 varv under torsdagens test på Dubai Autodrome.
Valet att följa utvecklingen i mästerskapet och växla upp till 992 blev naturlig för Bergström.
– Jag vill köra det senaste och med det sammansvetsade gäng som vi är i Team Pampas kändes det som rätt väg att gå.
Merparten av teammedlemmarna är med Bergström i Dubai för att, precis som föraren, samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt av nya bilen inför säsongen hemma i Sverige.

Bekanta sig med bilen
För Christoffer Bergström är tävlande i Mellanöstern ingen nyhet. Han har gjort det tidigare. 2019 blev han till och med trea i Pro Am-klassen i mästerskapet som då hette Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
– Jag ser det här inhoppet i serien som en bra möjlighet att få bekanta mig med och köra in mig på bilen. Men det blir bara den här tävlingen den här gången. Efter målgång på söndag åker vi hem till Sverige och börjar förberedelserna för säsongen där, säger Bergström.