Bergström låter sig inte stressas av guldläge i Masters Cup

16 augusti 2021, 11:36

Trea 2019, fyra i fjol. Hittills har det inte räckt hela vägen till guld i Masters Cup för Christoffer Bergström. Men 2021 kan vara stockholmarens år. Inför säsongens fjärde deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia toppar han Masters Cup-tabellen, klassen för förare över 40 år. – Jag har ett bra utgångsläge inför fortsättningen på mästerskapet, men känner mig inte stressad av situationen, säger Bergström inför Kanonloppet på Gelleråsen Arena 20-21 augusti.

Christoffer Bergström kan blicka tillbaka på en framgångsrik första halva av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021. Han är sjua totalt i mästerskapet och klar ledare i Masters Cup. I kraft av fyra segrar och två andraplatser – på sju race – har han ryckt åt sig en ledning på 32 poäng. Tvåa är prins Carl Philip.
– Trygghet, harmoni och kunniga medhjälpare. Vi har kommit väl förberedda till varje race och åker med rätt inställningar. Jag har blivit bättre som förare också, kör bilen på ett annat sätt än tidigare och är nog något lugnare i mitt agerande på banan, säger Bergström när han försöker förklara varför just han toppar Masters Cup och faktiskt erövrat sin första pallplats totalt i mästerskapet.
I det avslutande racet i Falkenberg blev Bergström nämligen trea bakom Hampus Ericsson och Emil Persson.
– Att flera av konkurrenterna krockade och försvann var givetvis en bidragande faktor, men samtidigt gäller det ju faktiskt att åka i mål. Jag var på rätt plats vi rätt tillfälle, kunde undvika att bli inblandad och befann mig helt plötsligt på tredje plats, en position som jag kände att jag kunde behålla racet ut. Det var jättehäftigt.

På väg mot grand slam?
Sedan debuten 2018 och fram till i år har Bergströms racingsatsning drivits i egna teamet Pampas Racing. Den här säsongen samarbetar man med Sundahl Racing, teamet som med Lukas Sundahl som förare vunnit förarmästerskapet 2018, 2019 och 2020. Syftet med att slå ihop teamen var, förutom att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia, att även segra i Masters Cup och teammästerskapet. Grand slam. Så här långt ser det bra ut. Sundahl-Pampas Racing toppar alla tre tabeller.
– Vi har gjort jobbet båda två och Lukas är fantastik med sin inställning. Som team nosade vi på varandra i början på säsongen eftersom vi inte riktigt visste hur samarbetet skulle fungera, men det har gått hur bra som helt. Vi känns som en stor familj och vi har väldigt kul.

Ny situation
Hittills i Porsche Carrera Cup-karriären har 51-årige Christoffer Bergström slagit lite ur underläge. Nu, när säsongens ”andra halvlek” börjar, är han i ledning, en helt ny situation.
– Jag ska försöka hantera det bra. Jag är inte stressad av det utan tycker det är kul. Jag är i en annan fas i livet och kroppen och själen så jag tror att jag kan hålla ihop det här på ett bra sätt. Jag känner mig ganska lugn, men mästerskapet är långt och allt kan hända, säger han och tillägger:
– De tre återstående banorna tycker jag är kul så de avslutande racehelgerna ska bli jäkligt roliga.