Axel Bengtsson gör som Robert Dahlgren – STCC-laddar i Porsche Carrera Cup Scandinavia

23 april 2024, 10:20

Axel Bengtsson gör som sin teamkompis Robert Dahlgren – inleder årets tävlingssäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han kommer att köra deltävlingen på Gelleråsen Arena 1-2 juni för Mtech Competition. – Syftet med min medverkan i mästerskapet är att skaffa mig erfarenhet av bakhjulsdrift och komma väl förberedd till STCC-säsongen, säger den 23-årige CUPRA Sweden - PWR-föraren från Stockholm.

Axel Bengtsson debuterade i STCC säsongen 2022. Det blev succé direkt. En raceseger, två pallplatser totalt, sexa i tabellen – och svensk juniormästare!

I år väntar en ny säsong i STCC med PWR Racing. Men Bengtsson ska även göra inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia, precis som sin meriterade teamkompis.

– Jag letade efter någon sorts kombination med STCC för att ta igen lite av det vi missade förra året. Valet föll på Porsche Carrera Cup eftersom vi kände att vi kunde få ut mest kvalitativ körning den vägen. Valet kändes än mer naturligt när även Robban sa att han skulle göra det samma, säger Bengtsson.

Under fjolåret, när STCC blev inställt, höll Bengtsson i gång med karting och några inhopp i andra serier. Bland annat körde han Radical i Falkenberg och GT4 Scandinavia på Spa i Belgien.

I dag och i morgon deltar Axel Bengtsson i Porsche Carrera Cup Scandinavias officiella roll-out på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Men faktum är att han bekantade sig med Porsche 911 GT3 Cup (992) på ett test redan förra veckan.

– Intrycken av bilen var bara positiva. Ett jäkligt bra och aggressivt chassi som man kan åka fort med. Utmanande, på ett roligt sätt, säger han.

Axel Bengtsson kommer att köra årets andra deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Gelleråsloppet 1-2 juni, för mästarteamet Mtech Competition.