Aspen Driver of the Day – nytt pris för bästa prestation i Porsche Carrera Cup Scandinavia

26 april 2024, 08:59

Specialbränsletillverkaren Aspen utökar sitt engagemang i de skandinaviska Porsche-mästerskapen. Varje tävlingshelg kommer nämligen Aspen Driver of the Day att utses i såväl Porsche Carrera Cup Scandinavia som Porsche Sprint Challenge. Förarna, som väljs ut av en jury, kommer att få två fat (ca 100 liter) av det 33 procent förnybara racingbränslet Aspen Racing 33, som bilarna i båda mästerskapen kommer att tankas med 2024.

Den 20 januari offentliggjorde Porsche Sverige att man tecknat avtal med Aspen om leverans av ett nytt miljöanpassat bränsle till såväl Porsche Carrera Cup som Porsche Sprint Challenge. Det nyutvecklade högprestandabränslet Aspen Racing 33, som har en 33-procentig inblandning av fossilfria komponenter, kommer bidra till att de båda racingserierna reducerar sitt miljöavtryck.

Samarbetet är långsiktigt och ambitionen är att efterhand öka den fossilfria inblandningen upp till 100 procent för att på så vis ytterligare minska miljöavtrycket.

Nu adderas alltså utmärkelsen Aspen Driver of the Day till bränsletillverkarens engagemang i mästerskapen. Ett pris som fokuserar på prestation snarare än resultat.

Lördagen den 4 maj, vid premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp, kommer de två första pristagarna att väljas ut.

– Driver of the Day är ett utmärkt tillfälle att ytterligare stärka vårt band till Porsche Carrera Cup och Porsche Sprint Challenge. Att fokus ligger på en prestation som utmärker sig lite extra gifter sig väl med satsningen på vårt 33 procent förnybara bränsle, Aspen Racing 33. Vi ser fram emot att se vilka prestationer som kommande säsong har att erbjuda. säger Niklas Brattemo, Kam New Fuels på Lantmännen Aspen AB.

Fredrik Derkum, sponsor- och eventansvarig på Porsche Sverige, välkomnar Aspens initiativ.

– Med Aspen Driver of the Day finns det från och med nu, förutom placeringar, poäng och pokaler, ytterligare något av stort värde att tävla om i varje deltävling. Det tror jag alla förare upplever som inspirerande och utmanande, säger han.

Gruppbilden: Fr.v: Thomas Johansson, Sonny Bäck, Niklas Brattemo och Fredrik Derkum.