Andra raka segern för Hampus Ericsson

21 augusti 2021, 13:19

Hampus Ericsson vann det inledande heatet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen Arena. Från pole position tog han starten och behöll sedan taktpinnen genom hela racet. Segern var Ericssons andra raka i mästerskapet. Den första tog han i det avslutande racet i deltävlingen i Falkenberg i juli månad.

– Jag kände mig inte så nervös innan loppet, fick en okey start och sedan var det viktigt att jag var först in i den inledande kurvan. Efter det puschade jag så mycket jag orkade i sju, åtta minuter och fick den lucka jag behövde, sa en glad Ericsson.

Mästerskapsledande Lukas Sundahl, som delade första startled med Ericsson, blev tvåa sedan han först hamnat bakom gästföraren Fredrik Ekblom, som fick till en kanonstart och avancerade från sjätte till andra plats.
– Ekblom var otroligt långsam, tyckte Sundahl, som när han väl tog sig om var alldeles för långt efter.
Efter en sammanstötning mellan två förare fick Sundahl emellertid hopp om att säkerhetsbil skulle kallas ut och packa ihop fältet. Men den kom inte.
– Det är inte alltid man har turen på sin sida, konstaterade Sundahl.

Ekblom var nöjd trea i mål. På de avslutande varven uppvaktades han av Edvin Hellsten men lyckades hålla undan och ta sin första pallplats i mästerskapet.
I sitt tidigare besök, premiären på Ring Knutstorp, var han fyra som bäst.
Grunden till pallplatsen var Ekbloms starka start.
– På yttern var det ingen som åkte så jag tänkte då kör väl jag där, sa han bland annat och medgav dessutom apropå fighten med Sundahl:
– Jag är förvånad att jag kunde hålla honom bakom mig så länge.

Femma totalt och etta i Masters Cup var Thomas Karlsson.
– Mitt bästa race någonsin i Porsche Carrera Cup. Jag var femma även i Skövde 2015, men då var det inte så många som kom i mål, säger han.
Karlsson var fyra ett tag, men fick ge sig för Edvin Hellsten.
– Jag gjorde ett misstag i kurva två, kom för fort in och tappade idealspåret.
Tvåa i Masters Cup blev prins Carl Philip (sexa totalt) och trea Christoffer Bergström (sjua).

Hugo Andersson och Emil Persson slogs länge om fjärdeplatsen, men på det åttonde varvet blev det kontakt mellan dem. En kylare gick sönder på Perssons bil varför han tvingades bryta ett halvvarv senare. Andersson rullade i mål som lika besviken tolfte förare.
Av mästerskapsdebutanterna Oscar Löfquist och Tommy Karlsson lyckades den förstnämnde bäst med en tiondeplats.