Andersson, Ericsson eller Hellsten? Talangtrio i het bronsduell!

07 oktober 2020, 11:18

Hugo Andersson, Hampus Ericsson och Edvin Hellsten. Där har ni trion som gör upp om tredjeplatsen och 50.000 kr i prispengar i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför finalen på Ring Knutstorp 9-10 oktober är det bara åtta poäng som skiljer förarna åt i tabellen.

Hugo Andersson har bäst utgångsläge när säsongens sista deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs i Skåne. Men det är inte mycket 18-åringen från Täby har att gå på inför de avslutande två racen. Bara sex poäng bakom sig har han jämnårige Hampus Ericsson från Kumla och han skuggas i sin tur av Edvin Hellsten, 23 år, från Göteborg.
– Det är alltid tajt när jag är inblandad, skojar Andersson och syftar på de stenhårda poängfighter han haft huvudrollen i de två senaste säsongerna.
Under sin debutsäsong 2018 missade han tredjeplatsen i Porsche Approved Cup – klass i klassen för Porsche 911 GT3 Cup (991 I) – med en enda poäng. I fjol hade han samma knappa marginal på sin sida när han blev Approved Cup-mästare. Före Edvin Hellsten.

Starka prestationer
I år tävlar Andersson och Hellsten i mästerskapets huvudklass i var sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Båda har klarat övergången till den nya bilen och den ökade konkurrenssituationen på ett bra sätt.
Andersson har till och med vunnit race och Hellsten kan bland annat stoltsera med sex platser bland de fyra främsta.
Även Hampus Ericsson har imponerat. Trots att han är nykomling i mästerskapet har han direkt slagit sig in i toppen. Framförallt har han varit stark i kval. I Anderstorp erövrade han till och med pole position i Q2.

Ingår i elitsatsning
Det är inte bara i mästerskapstabellen Andersson, Hellsten och Ericsson hållit ihop den här säsongen. Tillsammans med Pontus Fredricsson (redan klar tvåa i PCCS efter trefaldige mästaren Lukas Sundahl) ingår trion dessutom i Porsche Carrera Cup Scandinavias utvecklingsprogram för unga, talangfulla förare. Målsättningen med PCCS Driver Development Programme, som är namnet på elitsatsningen, är att utveckla nästa generation skandinaviska toppförare och förbereda dem för en internationell motorsportkarriär.
De uttagna förarna drillas i körteknik, personlig träning, teknik och dataanalys, fysisk träning, diet och medieträning. Bland annat är Björn Wirdheim (förarcoach) och Thomas Fogdö (idrottspsykologisk rådgivare) knutna till programmet.
– Att vara en del av Driver Development Programme har betytt mycket för min utveckling som förare. Inte minst har dialogen med Björn Wirdheim, som är med på alla tävlingar, varit värdefull, säger Hellsten.

Spännande avslutning
När kampen om tredjeplatsen i mästerskapet nu ska avgöras är det omöjligt att tippa vem i den talangfulla trion som kommer att erövra den. Samtliga har stått på pallen vid minst ett tillfälle den här säsongen och har flera gånger visat att de har kapacitet för att vara med och slåss i toppen. Både i kval och race.
En spännande och händelserik upplösning på dramat kan vi emellertid lova. Det här är nämligen en förartrio som det ofta händer saker kring och alla tre har utan tvekan egenskaper som kan göra dem till bronsmedaljör på lördag.