Premiär för Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

Porsche i Sverige satsar på virtuell bilsport: Racingsäsongen förlängs med nytt mästerskap i simracing! Jakten på nästa racingstjärna startade 3:e oktober med prispott på 100 000 kr.

Det handlar om simracing, en populär gren inom e-sport. Precis som i Porsche Carrera Cup Scandinavia körs den virtuella upplagan uteslutande med Porsche 911 GT3 Cup, dessutom på några av Sveriges mest kända tävlingsbanor. Ring Knutstorp, Scandinavian Raceway, Gelleråsen Arena och Mantorp Park.

Mästerskapet kommer att bära med sig så mycket av känslan från Skandinaviens ledande racingserie, Porsche Carrera Cup Scandinavia, som möjligt. Bland annat kan deltagarna köra alla specialdesignade gästbilar, ”tribute cars” som funnits med i den verkliga serien de senaste åren.

3:e oktober inleddes Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia online genom kvalificering i så kallad time-attack, med ett eget leaderboard för vart och ett av höstens multiplayer-race. Under dessa tidskval gäller obegränsat antal varv.

Den 17 oktober startar mästerskapet på allvar. Då har de snabbaste förarna från time-attacken bjudits in till fyra multiplayer-race online. Deltävlingar genomförs med träning, tidskval och två race under torsdagskvällar i oktober och november.

De 12 bästa förarna i mästerskapet går vidare till en Grande Finale den 23:e november som genomförs vid ett live-event på Porsche Center Danderyd utanför Stockholm. Där tävlar förarna på plats om en prispott på totalt 100 000 kronor (1:a pris 60 000 SEK. 2:a pris 25 000 SEK. 3:e pris 15 000 SEK. Ev. skatt betalas av vinnaren).

Samtliga deltävlingar streamas live på internet och kommenteras av Robin Nilsson och racerföraren Björn Wirdheim. Vid finalen den 23:e november blir dessutom den välkände motorsportkommentatorn Janne Blomqvist programledare för eventet.

Anmälan och deltagande i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia är gratis och öppen för alla över 13 år som har tillgång till PC och internet med bredband. Man får köra så mycket man vill. Utmana vänner, familj och den skandinaviska simracing-eliten.

 

Så här spelar du!

STEG 1

(NYA ANVÄNDARE):

STEG 2

(NYA ANVÄNDARE):

När du startar din första tävling uppmanas du verifiera din e-postadress. Observera att det är ett krav för alla spelare.

STEG 3

(GÄLLER ALLA SPELARE, BÅDE NYA OCH ERFARNA RACEROOM-ANVÄNDARE):
Alternativ 1:

Välj vilken omgång du vill köra.
Klicka på anslut (join).
Acceptera när Steam ber att få starta RaceRoom Racing Experience!

Alternativ 2:
Starta RaceRoom Racing Experience på Steam.
Klicka på tävlingar (competitions) i huvudmenyn.
Välj Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia.
Välj banan du vill köra på.
Klicka på anslut (join).

Systemkrav
PC
Processor: Quad-core AMD or Intel at 2.4 GHz
Minne: 8 GB
Grafik: NVIDIA GeForce GTX 760 2.0 GB Video Card or AMD equivalent

Du kan spela med ett tangentbord eller en styrenhet – men de snabbaste spelarna kör med ratt, precis som i en riktig racerbil. Internetanslutning är ett krav (bredbandskapacitet rekommenderas).
 
Den kompletta regelboken för Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia 2019 hittar du här.

Bildgalleri