Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Århage laddar om – siktar uppåt i Porsche Approved Cup

Publicerad 6 februari 2019, 18:02

2018 debuterade Franck Århage i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu är han tillbaka för att dra nytt av det han lärde sig då.
Med sig från fjolåret tar han bland annat en stark avslutning. Franck stod nämligen på pallen i de tre avslutande deltävlingarna i Porsche Approved Cup.
– Jag ser fram emot våren. Då ska det bli åka av, säger 52-åringen från Katrineholm.

Efter åtta Porsche-säsonger och fyra klassegrar i olika mästerskap tog Franck Århage steget till Porsche Carrera Cup Scandinavia förra året. Det är inget han ångrar.
– Absolut inte. Trevligt folk, gemytlig stämning och bra organisation. Prestationsmässigt var debutsäsongen emellertid en liten besvikelse eftersom jag nollade i tre race, konstaterar han.
Med ny bil, Porsche 911 GT3 Cup (991 I), och nya förutsättningar tog det några tävlingar innan Franck hittade rätt. Framförallt hade han initialt stora problem med understyrning.
– Men under deltävlingen på Nürburgring, som var en riktig höjdare, fick jag teknisk hjälp som gjorde att jag fick upp tempen i framdäcken och därmed förtroende för fronten på bilen.

Med hjälp utifrån jobbade mästerskapets minsta team under besöket i Tyskland med hjulinställningar, höjd, lufttryck och vinge.
– Små saker som gjorde stor skillnad. Utan den hjälp vi fick då hade det kanske tagit oss ända till finalen på Mantorp Park innan vi hade hittat rätt.
Franck kunde avsluta säsongen med en bil som var rätt inställd för hans körstil och det gav resultat. I tre av de avslutande deltävlingarna var han, trots ett brutet heat, den förare som tog mest poäng bakom topptrion i Porsche Approved Cup, Anton Marklund, Ole William Nærsnes och Roger Hermansen.
– Den avslutningen, de nya inställningarna på bilen och den erfarenhet av bil och banor som vi skaffade oss under vår första säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia tar vi med oss in i årets mästerskap. Vi tar också med oss en helt annan känsla in i den här säsongen än vad vi gjorde 2018.

Franck känner sig trygg inför sin andra säsong i mästerskapet. Han är dessutom sugen på framgångar. Fjolårets sjätteplats i Porsche Approved Cup vill han definitivt förbättra i år och han inleder gärna årets säsong som han avslutade 2018 – med pallplatser i varje deltävling.

Kommentarer inaktiverade.