Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Första segern för Christoffer Bergström

Publicerad 3 februari 2019, 16:02

Christoffer Bergström imponerade stort i årets fjärde deltävling i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. På Yas Marina i Abu Dhabi erövrade han sin första klasseger i mästerskapet och avancerade till tredje plats i tabellen.
– En enormt skön seger inför hela familjen som varit med här nere. Jag är jätteglad, hälsar Christoffer i telefon från mellanöstern.

Bergström kvalade in på elfte plats totalt – femma i klassen – till fredagens heat som avgjordes i elljus. Närmast före sig på gridden hade han teamkompisen Magnus Öhman, den andre Porsche Carrera Cup Scandinavia-svensken i mästerskapet.
– Jag har startat bra under de tidigare tävlingarna och fick till en bra start även här. Ut ur den första kurvan kom jag som åttonde man och innan första chikanen bromsade jag mig förbi två bilar och avancerade till sjätte plats. Den placeringen höll jag sedan genom hela racet, de andra kom aldrig ikapp. En jäkla skön körseger. Jag gjorde inte ett enda misstag, säger Bergström, som följde upp med en fin femteplats dagen därpå.
Totalt erövrade han 25 poäng och övertog därmed den tredjeplats Magnus Öhman hade inför tävlingen i Abu Dhabi.
– Med två deltävlingar och fem race kvar i mästerskapet siktar jag självklart på att behålla den placeringen och bli bäste svensk i klassen, säger Christoffer, som under tävlingen på Yas Marina hade ny raceingenjör, Chris Crawford.
– Vi har jobbat tillsammans vid ett tillfälle tidigare den här säsongen och till den här tävlingen frågade jag Lechner Racing om det fanns någon möjlighet att få jobba vidare med honom. Chris är en härlig och öppen person som pushar mig i rätt riktning. Nu ska vi avsluta mästerskapet ihop.

För Magnus Öhman blev inte deltävlingen i Abu Dhabi vad han hade väntat sig. Öhman kom dit som trea i Pro Am-klassen, men åkte hem som femma. Han kvalade bra till båda racen – fyra och femma i klassen och åkte snabbare än någonsin, 2.12,8 – och fick med sig en helt okey femteplats i fredagens race. Dagen därpå kom han inte till start. Tyvärr.
– Drivaxelbrott på väg till gridden. En skithelg, konstaterar en besviken Öhman.

Tredje svensk i mästerskapet, Michael Knutzon, tog sin åttonde och nionde seger av elva möjliga i AM-klassen som han toppar klart inför de två avslutande deltävlingarna, som båda avgörs på Bahrain Internationel Circuit 8-9 mars respektive 30-31 mars.

Läs mer om Porsche GT3 Cup Challenge Middle East på: https://www.gt3me.com

Kommentarer inaktiverade.