Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Porsche Center Örebro och Richard Göransson i GT4-satsning

Publicerad 25 januari 2019, 11:01

För en tid sedan offentliggjorde Porsche Center Örebro en satsning med WestCoast Racing och Hugo Nerman i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Nu kommer nästa nyhet från återförsäljaren i Närke. Tillsammans med Gelleråsen Arena och femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson ger sig Porsche Center Örebro in i GT4 Scandinavia med eget team!

Porsche Center Örebro har rivstartat 2019 två offensiva racingsatsningar. En i Porsche Carrera Cup Scandinavia med en 911 GT3 Cup (991 II) och en annan med en ny Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport i GT4 Scandinavia.
– Vi gillar att köra racerbilar, att titta på racing och vi gillar racers, säger vd:n Mattias Bodin som en del av förklaringen.
– Tillsammans med Porsche Sverige gjorde vi för en tid sedan en affärsplan och strategi för framtiden. Vi gillar som sagt racing och för att förstärka upplevelsen för våra kunder och partners tog vi ett beslut om att inom tre år ha ett eget racingteam.
Men det gick fortare än så. I dag är alltså Porsche Center Örebro involverat i två av Sveriges främsta racingmästerskap.
– I Dick Jönsson Wigroth, Richard Göransson och de andra personerna i teamen har vi fått de bästa samarbetspartners man kan tänka sig. Vår roll i det här är att vi äger bilarna, använder racingarenan till våra partners och kunder och ökar därigenom värdet att äga en Porsche, säger Bodin.

Göransson förarcoach
GT-projektet driver Porsche Center Örebro med Richard Göransson som 2018 tog över Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Nu blir den segerrike föraren teamägare också.
– Det här är en ny del i Gelleråsen Arenas totala verksamhet som bland annat handlar om att göra det möjligt för människor att få prova på racing på olika nivåer. Vi börjar här men vårt långsiktiga mål är att driva ett fullskaligt raceteam inom några år, säger Göransson, som främst kommer att agera förarcoach i det nya teamet.
– Min mångåriga erfarenhet ska jag använda till att utveckla våra förare i bland annat snabbhet och strategi. Men jag kommer inte att köra bilen själv, åtminstone inte i GT4 Scandinavia. Men självklart ska vi använda den i andra sammanhang, bland annat i vår verksamhet på Gelleråsen Arena.

Satsning med tre förare
Nya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, som lanserades i början på januari, kommer att köras av tre förare. Teamets Pro-förare ska delta i samtliga sex deltävlingar. De andra två delar på den andra sitsen.
Trion är välkänd inom svensk racing men innan alla detaljer i satsningen är klara vill inte Göransson avslöja vilka förarna är.
– Inom några veckor räknar jag med att kunna offentliggöra namnen. Det enda jag kan avslöja i dag är att de är från Stockholm, Mälardalen och västkusten.

Kommentarer inaktiverade.