Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Hugo Nerman klar för WestCoast Racing i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Publicerad 15 januari 2019, 09:01

Ett av Sveriges främsta racingteam, WestCoast Racing, kliver in i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med sig tar WCR fjolårets JSM-tvåa i STCC, unge skåningen Hugo Nerman.

WestCoast Racing deltog i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2010 med Martin Öhlin. Nu är teamet tillbaka och satsningen sker i samarbete med Porsche Center Örebro.
Teamchef Dick Jönsson Wigroth ser fram emot satsningen och välkomnar Hugo Nerman, som vann Formula STCC med just WestCoast Racing säsongen 2017.
– Det blir på många sätt en väldigt ny utmaning för oss som vi ser fram emot. Porsche Sverige gör en intressant satsning på Carrera Cup Scandinavia och har aktivt arbetat med att utveckla mästerskapet ytterligare. Det som de har presenterat för 2019 ser väldigt intressant ut för oss som team och det gjorde att vi tog beslutet att satsa på Carrera Cup i år tillsammans med Porsche Center i Örebro, säger Jönsson Wigroth och tillägger:
– Det känns också väldigt roligt att återuppta samarbetet med Hugo Nerman. Han och Philip Hall var våra två första förare i satsningen i Formula STCC som ledde till att Hugo vann mästerskapet 2017. Vi ser fram emot att nå nya framgångar tillsammans med Hugo i Porsche Carrera Cup.

Hugo Nerman, som fyller 20 år 2019, återvänder alltså till teamet med vilket han debuterade i bilracing och 2017 vann mästerskapet i Formula STCC. Ifjol blev Hugo, som är från Rydebäck i Skåne, tvåa i junior-SM i STCC och nu väntar en ny utmaning i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Det här ska bli väldigt kul. För mig är det här den bästa möjligheten att fortsätta utvecklas som förare. Bilen är utmanande att köra snabbt med och det är ett stort och bra startfält så det känns som rätt beslut för mig att ta. Det är också kul att vara tillbaka hos WestCoast Racing igen, vi körde ihop i två år och känner varandra väl vilket är en bra förutsättning för vår nästa utmaning tillsammans, säger Nerman, som jämte racingen studerar vid på KTH i Stockholm.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på vad jag kan förvänta mig resultatmässigt än. Jag vet att det kommer att bli en tuff utmaning som kommer utveckla mig som förare och det gör mig laddad och förväntansfull, tillägger han.

Kommentarer inaktiverade.