Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Nærsnes siktar uppåt med ny bil i Porsche Carrera Cup

Publicerad 7 januari 2019, 11:01

Ole William Nærsnes slog till med första klassegern i fjolårets sista deltävling. Samtidigt offentliggjorde han att 2019 års satsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia skulle ske i den senaste generationen av Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
– Skälet till bilbytet är att vi vill vara med och försöka konkurrera med alla i hela startfältet och då måste man ha en ny bil, säger den unge norrmannen från Horten.

Någon ny Porsche 911 GT3 Cup har emellertid inte Jaffa Racing i sin verkstad ännu. Och den gamla (991 I) har nykomlingen Emil Heyerdahl lagt vantarna på.
– Vi kommer att få den nya bilen i februari. Det ser vi fram emot. I väntan på den jobbar vi just nu intensivt med att få alla andra bitar på plats, berättar Ole William, som dessutom har sin treåriga universitetsutbildning till byggingenjör att tänka på.
– Jag är halvvägs och prioriterar skolarbetet för att ha något att falla tillbaka på. Det är inte alla som kan bli Dennis Olsen, säger en leende Ole William och tänker på sin jämngamle landsman som är fabriksförare hos Porsche.

Men även om skolan just nu är viktigast för Ole William betyder det inte att han saknar ambitioner inom racingen. Tvärt om. Jaffa Racings satsning 2019 blir teamets största hittills.
– Förutom den nya bilen lägger vi ner mer jobb på PR- och sponsorarbete till den här säsongen. Vår målsättning är att ta steg i utvecklingen både när det gäller mitt och teamets arbete. Jag ska köra lite fortare och tillsammans ska vi jobba ännu hårdare än tidigare med att få till inställningarna på bilen och göra ett bra resultat. Bland annat har vi som mål att slå oss in bland de åtta främsta i Q1 och därmed kvalificera oss för Q2. Det är så långt vi kommit hittills i processen.

Någon plats i Q2 blev det inte för Ole William under hans premiärsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Men det var det å andra sidan inte många av hans kollegor i 991 I-bil som lyckades med heller.
Toppresultat blev det ändå för norrmannen, speciellt i Porsche Approved Cup, mästerskapet i mästerskapet för just den äldre generationen 991.
Ole William inledde med dubbla pallplatser redan i premiären på Ring Knutstorp och på väg till finalen på Mantorp Park blev det ytterligare fem topp 3-placeringar i klassen. Totalt stack han också ut. Bland annat var han sjunde man i det skandinaviska startfältet i deltävlingen på Nürburgring.

Men den riktiga fullträffen fick han i finaltävlingen på Mantorp Park där han klassvann det första heatet och blev tvåa i det andra.
– Sista tävlingen var helt enorm. Den där segern, som kom efter en andraplats och sex tredjeplatser, hade jag väntat på länge. Målet för säsongen var egentligen en pallplats, men den tog jag ju redan i premiären. Därför kändes det strålande att vi kunde avsluta med en seger, säger Ole William, som slutade tvåa bakom Anton Marklund i Approved Cup-tabellen.
– Jag är nöjd med den andraplatsen. Vi kände att vi hade en bra utveckling under säsongen och jag tror att vi kan utvecklas ännu mer i år. Jag hoppas kunna göra det ganska bra även om jag vet att det kommer att bli tuff konkurrens i toppen. Men vi hoppas kunna närma oss i alla fall.

Precis som 2018 kommer Ole William att få sällskap av flera landsmän i mästerskapet. Nykomlingen Emil Heyerdahl, vars Porsche-satsning 2019 alltså kommer att ske i Nærsnes fjolårsbil, är en av flera norrmän.
– Jag hoppas att Emil inte är allt för bra. Det vore skit att bli frånåkt av generation I-bilen, säger Ole William med ett skratt.

Kommentarer inaktiverade.