Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Skandinaviska toppförare hyllade på Porsches säsongsavslutning

Publicerad 11 december 2018, 19:12

Lukas Sundahl, Oscar Palm, Roar Lindland och Anton Marklund.
Den kvartetten från Porsche Carrera Cup Scandinavia hyllades när Porsche Motorsport bjöd in till traditionell säsongsavslutning, Day and Night of Champions, i tyska Weissach.
– En trevlig tillställning och en bra avslutning på säsongen, tyckte Scandinavia-mästaren Lukas Sundahl.

Den 15:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia fick ett mycket värdigt slut när toppförarna i alla världens Porsche-mästerskap samlades hos Porsche Motorsport i Weissach i lördags. Lukas Sundahl, Oscar Palm och Roar Lindland, samt Porsche Approved-mästaren Anton Marklund, var inbjudna och representerade Porsche Carrera Cup Scandinavia.
På Day of Champions-schemat stod bland annat prisceremonin under vilken Lukas Sundahl och Roar Lindland bland annat fick signera exklusiva Porsche Wall of Fame. Sundahl gjorde det såklart i egenskap av 2018 års mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Lindland som mästare i Pro AM-klassen i Porsche Mobil1 Supercup.
– Märklig och stolt känsla att få skriva sin manteckning bland alla andra mästares på väggen som kommer att placeras hos Porsche Motorsport i Weissach, konstaterade Roar Lindland, som i samband med signeringen såg till att bli fotograferad tillsammans med Dr Frank Steffen Walliser, chef för Porsche Motorsport, och Michael Dreiser, manager för alla Porsche-mästerskap.

Under Day of Champions fick Sundahl, Palm och Lindland (Marklund hade förhinder) även bekanta sig med Porsche Cayman GT4 Clubsport i rallyutförande och få information om Porsche E-sport. Konferencier var Mark Webber och tillställningen hölls i Porsches digitala utvecklingscenter, Porsche Digital World.
I vimlet av alla människor sågs bland annat förarna Nick Tandy och Brandon Hartley. Den sistnämnde återigen i en Porsche-jacka.

Kvällens Night of Champions i Weissach hade ett historiskt tema med anledning av att Porsche som bekant firat 70-årsjubileum 2018. Jubileumsåret avslutades med en hel del tillbakablickar och tal. Stämningen var hög vid svenskbordet där ovan nämnda förare bland annat hade sällskap av Raine Wermelin, chef Porsche Sverige och Thomas Johansson, sporting director Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Med 2018 års säsong lagd åt handlingarna riktas blickarna framåt mot 2019. Den 13 april är det testdag på Gelleråsen Arena för förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia och 3-5 maj körs säsongspremiären på Ring Knutstorp i Skåne.

Kommentarer inaktiverade.