Poängställning

No. Förare Poäng
01. Lukas Sundahl 256
02. Oscar Palm 231
03. Roar Lindland 223
04. Pontus Fredricsson 183
05. Magnus Öhman 161

Twitter

Pallplats för både Bergström och Öhman i Bahrain

Publicerad 10 december 2018, 11:12

Det blev pallplats för såväl Christoffer Bergström som Magnus Öhman i Pro AM-klassen när den andra deltävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East avgjordes på Bahrain International Circuit.
Det var i det andra av helgens tre race som de båda Carrera Cup Scandinavia-förarna lyckades bäst med en andraplats för Bergström och en tredjeplats för Öhman.

Konkurrensen i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East har ökat markant sedan förra säsongen. Inte minst gäller det i ProAM, klassen där Öhman och Bergström kör. Flera av fjolårets konkurrenter har utvecklats mycket till i år och dessutom har flera nya, unga och snabba förare tillkommit.
– Det är riktigt tufft i år. Hela serien har lyfts totalt sett. Det är bra race och fight hela vägen genom racen – en helt annan nivå än tidigare, konstaterar Öhman, som bara var halvnöjd med sin insats i Bahrain.
– Det var en skum helg. Jag kvalade genomgående bra, men fick inte riktigt ihop det i racen. Farten var bra, men när jag kom ikapp långsammare bilar var jag inte snabb nog för att ta mig om, säger Öhmans vars placeringsfacit i klassen ändå blev fina 4-3-5.
Christoffer Bergströms placeringsrad var likvärdig: 5-2-4. Pallplatsen i race två var hans första den här säsongen och delvis lade han grunden till den genom en riktigt bra start.

I täten i ProAm dominerade ungdomarna Isa A Al Khalifa och Saul Hack med var sin seger och andraplats. Nye tysken Leon Koehler tog också en seger, samt en tredjeplats.
Topptrion hade emellertid ett misslyckat race var. Isa A bestraffades med tidstillägg, Hack snurrade och Koehler fick punktering efter en sammanstötning.
– Det är delvis på grund av detta som jag lyckades behålla min tredjeplats i klassen, men det kommer att bli tufft att försvara den, medger Öhman, som emellertid hoppas att hans större erfarenhet kan ge honom fördelar i de race som väntar.

Christoffer Bergström är femma i ProAM-klassen inför nästa deltävling som avgörs i Dubai 25-26 januari.

Kommentarer inaktiverade.