Poängställning

No. Förare Poäng
01. Oscar Palm 212p
02. Lars-Bertil Rantzow 197p
03. Mats Karlsson 132p

Twitter

Bilen

911 GT3 Cup är en ren racingbil som bygger på Porsches standardvagn 911 GT3 RS II. Effektmässigt skiljer det inte mycket mellan modellerna, men i övrigt är skillnaden slående.

Motor
3,8 liters 6-cylindrig sugmotor, som vid 7 500 varv levererar 450 hk. Hela motorn är viktreducerad och specialtillverkad. Max varvtal är 8 500 rpm.

Drivlina
Kraftöverföringen från motor till hjul sker via en sexstegad sekventiell växellåda. Förutom att reducera tiden för växlingar förebygger den sekventiella lådan dessutom handhavandefel.

Chassi
Chassit bygger på samma teknik som används i Porsches standardvagnar, det vill säga framaxel med fjäderben och bakvagn med multilänk. I GT3 Cup-versionen är dock allt optimerat för racing. Stötdämparnas infästning i hjulupphängningen samt bakvagnen är hämtad från GT3 RSR. Med krängningshämmare av bladtyp samt justerbar höjd, hjulvinklar och stötdämpare kan chassit optimeras för alla typer av banor.

Bromsar
Klassiskt röda 6-kolvs aluminiumok fram och fyrkolvs dito bak. Skivorna mäter 380 mm fram och 350 mm bak. Med hjälp av ett reglage i kupén kan föraren själv ställa bromskraftfördelningen mellan främre och bakre hjulpar. ABS saknas för att bilarna även ska kunna tävla i GT-mästerskapen där detta ej är tillåtet.

Exteriör
Jämfört med sin föregångare har den nya GT3 Cup-modellen betydligt större bakvinge och bredare kaross. Bakdelen är 44 millimeter bredare och har plats för större däck och spårvidd. Bakvingen har växt från 1.46 meter i bredd till 1.70 meter. Allt detta genererar mer downforce och ger en tävlingsbil som är både snabbare och mer stabil än sin föregångare.

Interiör
En racingstol, en brandsläckare och en kraftig bur är kort sammanfattat vad man hittar inuti en GT3 Cup. All viktig information, som varvtal, bromskraftfördelning och temperaturer med mera, finns samlad i displayen mitt framför föraren. Startknappen sitter, som sig bör i en Porsche, till vänster om ratten.